BioZone Scientific International (USA)

INFORMATII BIOZONE GAZDUITE PRIN CURTOAZIA CONSULT MOB

PENTRU ACESTE PRODUSE- PRET, DISPONIBILITATE, ACHIZITIE, VA RUGAM SA CONTACTATI DIRECT IMPORTATORUL :

SC BIOZONE Air Care SRL

 

 

BioZone Scientific International proiecteaza si produce lampi uv pentru aplicatii comerciale si industriale, creand in final sisteme pentru dezinfectie aer, mentenanta preventiva si nu in ultimul rand pentru eliminarea mirosurilor neplacute.

In ciuda aparentelor, cea mai mare parte a timpului din viata ne-o petrecem respirand aerul din caminul sau biroul nostru. Calitatea aerului din locuinta are o mare influenta asupra sanatatii si confortului nostru. Praful, mirosurile neplacute, sporii de mucegai, odorizantele de camera si produsele pentru igiena si întretinerea locuintei sunt doar cativa dintre factorii care influenteaza calitatea aerului din interiorul unei case aproape fara ca noi sa ne dam seama.

Poluantii, bacteriile si virusurile din casa pot provoca afectiuni grave precum astmul, bolile pulmonare, rinitele, durerile de cap. Pentru a evita numeroasele afectiuni şi infectii, trebuie sa ne ingrijim permanent de aerul pe care-l respiram zi de zi la noi acasa. De acum, problema calitatii aerului din locuinta poate fi solutionata simplu, rapid şi eficient. BioZone este un aparat din categoria purificatoarelor de aer care dezodorizeaza si dezinfecteaza aerul si suprafetele. Mirosurile neplacute precum cel de tigari, de mancare, de mucegai, de la animale de companie, toalete, gunoi menajer, igrasie pot fi usor eliminate si nu mascate prin alte parfumuri.

BioZone distruge moleculele din aer care genereaza mirosul si le aduce in forma de compusi simpli, constituenti normali ai aerului. Pe langa functia sa de a dezodoriza incaperea, BioZone dezinfecteaza aerul şi suprafetele, reducand incarcatura microbiana. Aparatul BioZone are capacitatea de a distruge microorganisme precum bacteria E.coli, stafilococul auriu, bacilul piocianic, alergeni, sporii de mucegaiuri. De asemenea, purificatorul de aer BioZone este eficient si impotriva gripei (sezoniere, aviare, porcine).

Prin eficienta sa impotriva germenilor patogeni, atat din aer, cat şi de pe suprafete, BioZone impiedica raspandirea microbilor din incapere si reduce riscul de îmbolnavire, in spatiul în care este instalat. Eficienta BioZone in reducerea incarcaturii bacteriene dintr-un spatiu inchis a fost testata atat în prestigioase centre internationale (Penn State University, Institute of Microbiology and Epidemiology Beijing, Korea Apparel Testing & Research Institute), cat si în institute specializate din Romania (Institutul National de Boli Infectioase „Prof.Dr. Matei Bals” si Institutul National de Sanatate Publica). Tehnologia BioZone de ultima generatie cu cele 5 mecanisme de functionare (oxidarea fotocatalitica, fotoplasma, lumina germicidala, ionii negativi, ozonul) situeaza aparatele BioZone pe primul loc in Romania în categoria purificatoarelor de aer. 

BioZone nu polueaza mediul eliberand parfumuri pentru a masca mirosurile neplacute, nu necesita consumabile şi consuma doar 18-24W. Este perfect silentios si foarte usor de instalat, utilizat si de intretinut. Purificatoarele de aer BioZone pot fi folosite atat acasa, cat si în automobil, birouri, hoteluri, spitale, institutii publice, scoli, gradinite, banci, restaurante, sali de sport, cluburi, sali de curs, camine de batrani etc.

 

Sunt 5 mecanisme diferite pe care se bazeaza performanta fiecarui purificator de aer BioZone. Intensitatea actiunii fiecaruia poate fi controlata independent si modificata pentru a crea in acest fel echipamente adaptate oricarei cerinte de purificare.

 

Oxidarea fotocatalitica

 

In procesul de oxidare fotocatalitica (POF), distrugerea compusilor chimici, in special a composilor organici volatili(COV), are loc catalitic, la suprafata materialului utilizat (de ex. TiO2, Al), folosind energia fotonilor din radiatia UV.  

Energia acestora trebuie sa fie mai mare decat largimea de banda a semiconductorului (catalizatorului) utilizat, deoarece energia este folosita pentru a excita un electron din starea de energie neconductoare in stratul conductor, unde electronul se poate misca liber. Electronul lasa in urma sa un gol cu sarcina electrica pozitiva care, impreuna cu electronul si cu spatiul dintre ei formeaza un sistem electron-gol, care are energie potentiala electrica, energie ce trebuie consumata inainte ca electronul sa se intoarca la locul sau. 

In POF, energia potentiala este utilizata in oxidarea care are loc atunci cand o molecula vine in contact cu suprafata materialului semiconductor. In urma acestui proces de oxidare, se scindeaza molecula daunatoare si se formeaza alte molecule, ne-daunatoare. Cand procesul dureaza un timp suficient de lung, produsul final este dioxidul de carbon (CO2), vapori de apa (H2O) si saruri minerale.

 

Fotoplasma

 

Plasma este a 4-a stare a materiei, energizata peste solid, lighid sau gaz. 99% din materia regasita in univers este plasma.

Fotoplasma este un gaz complet ionizat de catre lumina UV (cu lungimea de unda mai mica de 280 nm) si care contine ioni si electroni liberi.

Lumina ultravioleta si plasma descompun moleculele de oxigen si apa (O2 si H2O) si formeaza ozon (O3), radicali hidroxil (-OH), atomi liberi de oxigen (O-), ioni superoxid (O2-), etc. Aceste specii sunt foarte reactive si interactioneaza cu impuritatile din aer, oxidandu-le la compusi chimici mai putin periculosi, cum ar fi dioxidul de carbon si apa.

Lumina UV care creeaza plasma sau particulele incarcate electric din aceasta (electronii) poate deasemeni sa distruga in mod direct multe tipuri de molecule daunatoare.

Fotoplasma este foarte reactiva si poate rupe legaturile chimice din compusii organici in unele cazuri chiar de 180 de ori mai repede decat lumina UV singura sau de 2000 de ori mai repede decat ozonul.

Acest lucru are loc ca urmare a unei combinatii de reactii chimice in care fotoplasma acioneaza ca un catalizator.

 

Lumina germicidala - UV

Lumina ultravioleta - UV a fost folosita in siguranta de peste un deceniu pentru a dezinfecta apa potabila si pentru a steriliza suprate sau aer.

Asociatii precum US EPA, US FDA, Guvernul US si ASHRE au aprobat tehnologia UV pentru mai multe aplicatii ce necesitau dezinfectare.

Lumina UV este suficienta de puternica pentru a penetra peretii celulelor din micro-organisme si pentru a distruge ADN-ul. Astfel reproducerea sau cresterea acestor micro-organisme este oprita. Sistemele HVAC de dezinfectare, ce se bazeaza pe lumina UV, au urmatoarele efecte pozitive:

- Reduc contaminarea microbiala in sistemele HVAC cu peste 90%

- Reduc bolilel respiratorii cu peste 40%

- Sunt o solutie naturala pentru bolile infectioase rezistente la medicamente sau diverse chimicale.

Lumina ultravioleta cu lungimea de unda cuprinsa intre 254nm-185nm poate fi folosita pentru sterilizare (uciderea microorganismelor).

Lampile utilizate pentru purificatoarele de aer BioZone folosesc o sticla speciala care lasa sa treaca radiaiile UV joase, cu lungime de unda de 185 nm. Astfel se genereaza lumina germicidala eficienta in sterilizare. Lumina UV obliga molecula de timina din ADN sa dimerizeze. Daca intensitatea luminoasa si timpul de expunere sunt suficiente, acest defect al timinei este suficient pentru a produce inhibarea multiplicarii sale. Daca expunerea e si mai lunga, omoara microorganismul. Lumina singura nu poate distruge niciodata toate microorganismele deoarece, cand aerul este trecut prin purificatoare, intotdeauna se gasesc zone ascunse (ecranate) unde microorganismele pot supravietui. Acest lucru este preintampinat de ozonul, fotoplasma si oxidarea fotocatalitica care actioneaza simultan in purificatoarele BioZone.

 

Lampile de sterilizare, disponibile in comert, folosesc de obicei sticla Quarz, care nu permite trecerea luminii eficiente in sterilizare, cu lungime de unda de 185 nm si de aceea nu sunt atat de eficiente ca aparatele BioZone.

 

Ionii negativi

Ionii negativi sunt particule incarcate electric- atomi sau molecule care au pierdut sau castigat electroni. Ionii negativi au un numar de electroni in plus, care le confera sarcina electrica negativa. Ionii negativi se creeaza in purificatoarele de aer BioZone si plutesc in aer, venind in contact cu diversi compusi chimici sau microorganisme.

Acesti ioni pot reactiona cu compusii chimici daunatori, ducand la scaderea concentratiei in aer a celor din urma, desi actiunea lor principala se manifesta in raport cu microorganismele. Tipul interactiunii dintre ionii negativi si microorganisme nu este pe deplin stabilit, oricum, exista numeroase articole si studii care demonstreaza eficienta acestor ioni in purificarea aerului, precum si efectele benefice asupra sanatatii. De aceea, se considera ca ionii negativi creati in purificatoarele de aer BioZone cresc calitatea aerului din jurul aparatului.

 

Ozonul

 

Ozonul este un compus gazos foarte reactiv, care poate fi gasit in atmosfera. Este produs in urma reactiilor ciclice dintre oxigen si lumina ultravioleta si poate fi gasit atat la altitudine, cat si la nivelul solului. Generatoarele de ozon se folosesc de peste 100 de ani in scopuri de purificare si dezinfectare, intr-o gama larga de aplicatii industriale si medicale.

Proprietatile sale bactericide, viricide, fungicide si dezodorizante sunt  recunoscute si acceptate de comunitatea stiintifica. Daca ozonul este un agent oxidant foarte puternic, in concentratii mici pana la moderate poate fi folosit cu mult succes pentru distrugerea microorganismelor daunatoare, dar si a substantelor periculoase, precum COV-urile.  Principalul lucru de retinut este ca purificatoarele BioZone produc ozon la un nivel care se va stabiliza sub 0,05 ppm in incaperea / suprafata pentru care au fost concepute. Ratele de generare au fost determinate si s-au inregistrat valori mult sub limitele acceptate de organismele internationale pentru calitatea aerului interior.Astfel ozonul incepe sa fie periculos in concentratii de 1000-5000 ppm, ceea ce reprezinta concentratii de 20 000-100 000 ori mai mari decat cele emise de aparate. Nu este posibil, nici macar teoretic, ca purificatoarele de aer BioZone sa genereze cantitati de ozon suficiente pentru a induce asemenea concentratii, atata vreme cat energia lampilor nu este suficienta nici macar pentru fractii din concentratiile de atentie. 

Lipsa completa a ozonului din aerul din interior ar trebui privita ca un pericol mai mare pentru sanatate decat prezena sa in concentratii mici. 

Pentru website-ul furnizorului click aici.


mai multe produse
Produse din aceasta gama
Purificatoare aer fixe pentru grupuri sanitare, birouri, gradinite, scoli, spitale, cabinete medicale, spa, banci, hoteluri, etc...    
Purificatoare aer portabil pentru case, birouri, gradinite, scoli, spitale, cabinete medicale, spa, banci, hoteluri, etc...
Purificatoare de aer pentru autovehicule, autoturisme personale,rulote, taxiuri, ambulante,camioane.