SEM (Italia)
COMPANIA
SEM RL, cu o retea de distribuitori la nivel mondial si producator pentru o companie multinationala din domeniul HVAC, este specializat in proiectarea si fabricarea de centrale de tratare aer pentru comfort, constructii curate / constructii igienice dar si pentru sisteme sau aplicatii personalizate pentru incalzire, ventilatie si racire. SEM este capabil sa ofere servicii profesionale si asistenta calificata, produse de inalta calitate fara defecte si suport tehnic post-vanzare.
Experienta in aceast domeniu, disponibilitatea pentru solutii personalizate, cercetarea continua si dezvoltarea tehnica fac din SEM un jucator de top in domeniul solutiilor HVAC.
Suprafata actuala de productie este de 4000 metri patrati, fabrica fiind construita pe un teren de 15000 metri patrati situat in Termoli - Italia.
Fabrica are aproximativ 60 de angajati.
MISIUNEA SEM
Misunea lui SEM este sa ofere solutii inovative de inalta calitate pentru aplicatii ce necesita incalzire, racire, sau ventilatie, facilitand proiectarea si managementul intern. Astfel, in final SEM creeza beneficiarului final un mediu comfortabil cu optimizari considerabile in costurile de exploatare.
 
PROIECTARE CENTRALE TRATARE AER
Datorita focusului catre cercetare si dezvoltare, a utilizarii softului de selectie 3D si EFM, a tehnicienilor calificati si specializati, SEM este implicat in totalitate in proiectarea produselor sale.
Designul echipamentelor este complet personalizabil conform specificatiilor cerute de catre client, asigurand astfel o flexibilitate ridicata si respectarea cerintelor impuse de client.
 
PRODUCTIE
Cu o suprafata de productie de 4000 de metri patrati, amplasata pe un teren de 15000 de metri patrati, SEM isi desfasoara activitatea cu mai multe linii de productie in functie de complexitatea echipamentului si de standardizarea acestuia.
Liniile de productie sunt prevazute cu utilaje de ultima generatie pentru prelucrare metal, injectie si asamblare.
Toate aplicatiile CAD-CAM sunt coordonate prin intermediul unui soft modern, proiectat pentru a creste eficienta procesului de fabricatie dar si pentru a reduce deseurile generate in urma acestuia.
Pe langa metodele FMEA (Failure Mode Effect Analysis) si 5S (Separate, Reset, Clean, Standardize, Spread), SEM a implementat o politica interna de calitate foarte stricta, prezenta in toate etapele de fabricatie, cu proceduri si verificari clare si strice, pentru a putea in final sa garanteze un produs fara defecte.
Un mediu de productie sigur si confortabil este un punct primordial în politica SEM.
TESTARE
Toate echipamentele SEM sunt testate conform procedurilor standard de calitate in timpul procesului de fabricatie si la sfarsitul acestuia. De asemenea, sunt disponibile si testele interne de performanta realizate in fabrica.
 
DEZVOLTARE
Dorinta de a urmarii evolutiile tehnologice actuale si de a se conforma acestora face din SEM una din cele mai bune companii la nivel mondial. Calitatea, suportul si nu in ultimul rand fiabilitatea sunt calitatile principale.
Afirmatia de mai sus este confirmata de dezvoltarea continua pe piete noi, de satisfactia clientilor si de volumul de vanzari anuale in crestere.
Incepand cu anul 1996, toate echipamentele SEM sunt in conformitate cu standardul 89/392 CEE, marca CE inclusiv reviziile ulterioare ale acestui standard.
In anul 2002 SEM a obtinut si certificarea EN-ISO 9001:2000
Toate centralele de tratare aer sunt certificate EUROVENT in conformitate cu standardul EN1882 si EN13053.
Incepand cu 2014 toate centralele de tratare aer sunt certificate in conformitate cu cerintele din standardul igienic VDI 6022 si DIN 1946
Toate centralele de tratare aer sunt in conformitate cu Directiva ECODESING - ERP
CENTRALE DE TRATARE AER
MYH A, B si C fac parte din noua generatie de centrale de tratare aer, concepute pentru a atinge cele mai inalte cerinte de eficienta, impuse de piata actuala. Acestea pot fi folosite pentru o gama larga de aplicatii cum ar fi aplicatii de comfort (cladiri de bioruri, centre comerciale, etc...), aplicatii igienice sau camere curate, industria alimentara, industria farmaceutica, etc.
Datorita flexibilitatii in proiectare si executie, aplicatiile sunt nelimitate
Centralele de tratare MYH sunt proiectate si fabricate in conformitate cu :
- EN1886, EN13053 - performante si clase carcase
- VDI6022 (pag1) DIN 1946(partea4)- cerinte igienice
- 2006/42/EC - Directiva utilaje
- EN ISO 9001:2015 - Sistem de calitate
 
EFICIENTA ENERGETICA
Centralele de tratare aer MYH au fost concepute pentru a asigura eficienta si recuperare energetic crescuta, calitati realizate datorita suprafetelor lise din echipament, a vitezelor de aer mici si a pierderilor de presiune reduse. Rezultatul final este un SFP (Specific Fan Power) redus si o clasa energetic crescuta. De asemenea, carcasa centralelor MYH au o etanseitate si o izolatie termica foarte buna. Designul centralelor este in conformitate cu standardele actuale si este certificat.
 
CALITATEA AERULUI INTERIOR SI MONTAJUL
Costurile de montaj sunt reduse datorita optiunii de a livra echipamentul cu accesorii montate din fabrica. Centralele de tratare pot fi livrate in configuratie modulara sau monobloc. Toate panourile pot fi demontate usor pentru operatii de mentenanta, reparatii sau inlocuire componente iar toate sectiunile ce necesita un plan de mentenanta periodica sunt echipate cu usi etanse cu balamale.
Suprafetele interioare ale centralelor sunt perfect lise pentru a facilita opertiile de curatenie. Bateriile de racire si modululele de umidificare sunt furnizate cu tava de condens din otel inoxidabil, izolata, cu panta din 4 directii si evacuare inferioara in cel mai jos punct al tavii, pentru a asigura o evacuare completa a condensului. La cerere, toate modulele pot fi echipate cu tava de condens.
CONSTRUCTIE CARCASA
Carcasa centralelor de tratare MYH este fabricata folosind un concept nou patentat. Pentru centralele MYHA si MYHB structura carcasei este compusa din aluminiu si coltare din poliamida, fara sudura pentru a asigura o rezistenta ridicata la coroziune. Pentru centrala MYHC carcasa are un design special ce permite interconexiunea intre panouri.
Panourile de tip sandwich sunt asamblate folosind canturi si garnituri. Aceasta constructie ofera un nivel crescut de finisaj interior / exterior, suprafete fine, etanseitate buna si accesibilitatea usoara. Panourile pot fi fabricate din mai multe tipuri de materiale (tabla galvanizata, otel inoxidabil, etc...) si au grosimi de 25, 40, 50 sau 60 mm.
FLEXIBILITATE
Centralele de tratare aer MYH sunt dinsponibile cu rama din aluminiu (MYHA, MYHB) sau fara rama (MYHC). Centralele MYHA si MYHB sunt disponibile in 70 de dimensiuni iar centrala MYHC este disponibila in 30 de dimensiuni. Debitul de aer este de la 1000 m3/h pana la 180000 m3/h cu disponibil de presiune pana la 2500Pa.
Centralele de tratare aer sunt disponibile in orice dimensiune sau configuratie (unul sau mai multe ventilatoare, in-line, forma L sau U, constructie supra-pusa sau alaturata, verticala, etc...)
 
COMPONENTE
-Filtre Aer: G3, G4, M5 sau M6 filtre plan plisate, clasa EN779; F6, F7, F8, F9 filtre cu saci (inclusiv ridige), clasa EN 779; E10, E12, H13, H14 filtre HEPA, clasa EN1882; material filtrant
Optional: Material filtrant cu rama din otel inoxidabil, filtre interne, filtre electrostatice, filtre carbune activ, rama filtre otel inoxidabil
Filtre de aer sunt fixate pe rama cu o garnitura ce impiedica aerul sa ocoleasca filtrul.
-Ventilatoare: Aceste module pot fi furnizate dintr-o gama larga de ventilatoare si accesorii, pentru a obtine o eficienta ridicata, nivel de zgomot redus si consum energetic minim; ventilatoare centrifugale cu pale orientate inainte sau inapoi, ansamblu de pana la 16 ventilatoare (fan-wall) ventilatoare centrifugale cuplate direct de tip "plug"cu motoare AC sau EC tip IE3+, IP55+, clasa F+; Motorul si ventilatorul este montat pe un suport din otel cu suporti anti-vibratii din cauciuc sau tip arc pentru a amortiza vibratiile;
Optional: Vopsire epoxy, ventilatoare din otel inoxidabil, ventilatoare axiale, convertizoare de frecventa, executie anti-explozie EExd, etc.
-Recuperatoare de caldura: Este disponibila o gama completa de recuperatoare de caldura pentru a asigura economii considerabile de energie; cross-flow (flux incurcisat), counter-flow (flux contra-curent), rotativ, higroscopic, cu tuburi si mediu intermediar, forma U, etc.
-Baterii de incalzire electrice: Bateriile sunt compuse din rama si rezistente electrice cu aripioare, fabricate din otel carbon sau otel inoxidabil, montate pe sine pentru acces usor si facil. Bateriile de incalzire sunt disponibile cu una sau mai multe trepte.
 
-Umidificatoare: Sectiunile de umidificare pot fi de tip honeycomb, cu abur si tevi din otel inoxidabil, cu sau fara generator de abur, cu generator de abur montat din fabrica, etc.
-Baterii incalzire / racire: O gama larga de baterii este disponibila: apa rece, apa calda, glicol + apa, expansiune directa DX - condensator sau vaporizator, cu unul sau mai multe circuite frigorifice, cu abur; Tevile sunt fabricate din cupru sau otel iar aripioarele din aluminiu sau cupru.
Optional acestea pot fi vopsite epoxy. Tot optional pot fi echipate cu rama din otel inoxidabil sau alt tratament anti-coroziv.
 
MATERIALE
Centralele de tratare aer de la SEM pot fi montate in exterior daca sunt accesorizate cu acoperis si grile anti-intemperii pe tubulatura de admisie / evacuare.
La cerere pot fi folosite alte materiale sau tratamente ale suprafetelor pentru aplicatii ce necesita rezistente chimice sau igienice deosebite. Constructiile din otel inoxidabil (componente realizate integral din AISI 304 sau 316) sau vopsea epoxy sunt optionale.
 
-Carcasa si piese interioare: Tabla galvanizata, tabla galvanizata vopsita, peraluminiu, otel inoxidabil AISI 304 sau 316
-Izolatie termica: Spuma poliuretanica injectata cu densitatea de 40kg/m3 sau vata minerala cu densitatea de 80kg/m3
-Registre de reglaj: Din aluminiu extrudat, lamele cu garnitura de etansare, pinioane actionare in afara circuitului de aer. Etanseitate clasa 3 sau 2 conform EN17151-1998
GAMA PRODUSE
 
-MYHA: Constructie pentapost cu rama exterioara din aluminiu si coltare din poliamida; Debit aer 1000-150000 m3/h; Panouri 25 sau 50 mm din spuma poliuretanica sau vata minerala; T3/TB3; Aplicatii: comfort, industrial
 
-MYHB 50: Constructie pentapost cu rama exterioara din aluminiu si coltare din poliamida; Debit aer 1000-150000 m3/h; Panouri 50 mm din spuma poliuretanica sau vata minerala; T2/TB2; Aplicatii: comfort, spitale, alimentare sau farmaceutice, constructii igienice
 
 -MYHB 60: Constructie pentapost cu rama exterioara din aluminiu si coltare din poliamida; Debit aer 1000-150000 m3/h; Panouri 40 sau 60 mm din spuma poliuretanica sau vata minerala; T2/TB2; Aplicatii: comfort, spitale, alimentare sau farmaceutice, constructii igienice
 
 
-MYHC: Constructie fara rama exterioara; Debit aer 1000-60000 m3/h; Panouri 50 mm din spuma poliuretanica sau vata minerala; T2/TB2; Aplicatii: comfort, spitale, constructii igienice
 
 
 
 
 
 
Pentru website-ul furnizorului click aici.


mai multe produse
Produse din aceasta gama
SEM fabrica centrale de tratare aer pentru numeroase aplicatii
Constructie fara rama exterioara; Debit 1000-60000 m3/h; Panouri 50 mm din spuma poliuretanica/vata minerala; T2/TB2;
Constructie pentapost cu rama exterioara (aluminiu+coltare); Debit 1000-150000 m3/h; Panouri 40,50,60 mm din spuma poliuretanica/vata minerala; T2/TB2...