TFT Dry Air Solutions (Italia)

Grupul. TFT Dry Air Solutions este o divizie specializata in domeniul Dezumidificarii Industriale a grupului TEFNOFRIGO Tuscany, o companie de peste 40ani care se ocupa cu Controlul Calitatii Aerului pentru cladiri industrial si civile in lume. Fondata ca o companie de reparatii si asistenta tehnica pentru controlul climatului industrial, Tehnofrigo Tuscany a achizitionat in timp know-how pentru a incepe proiectarea si producerea echipamentelor sub propria marca. TFT Dry Air Solutions a mostenit fiabilitatea si versatilitatea de la Tecnofrigo, traducandu-le in solutii tehnologice integrate pentru Dezumidificarea Industriala care se aplica la o gama larga de aplicatii: de la industria pharma la cea alimentara, de la industria chimica la transporturi, de la industria energetica la cea de aparare.

 

O companie personalizata. Controlul umiditatii este un factor critic de success in industria moderna si in industria constructiilor publice si civile, datorita faptului ca genereaza efecte pozitive pe termen lung asupra productivitatii si managementului costurilor. TFT Dry Air Solutions este intotdeauna focalizata pe rezultate si client. Scopul nostru este de a furniza solutii specializate, eficiente si personalizate pentru fiecare tip de utilizare si industrie cu un raport execelent calitate / pret si atentie catre economie de energie.

 

Tehnologie sustenabila. Controlul umiditatii aerului in activitati industrial si civile este costisitor atat in termeni economici cat si in termeni de impact asupra mediului. TFT Dry Air Solutions s-a angajat  intodeauna sa gaseasca solutii pentru dezumidificare cu eficienta energetica, prin studiul sistemelor de recuperare energetica, utilizarea materialelor cu performante ridicate si integrarea cu sisteme alternative de combustibili: energie din abur, gaz natural, panouri fotovoltaice.

Dezumidificatoarele cu adsorbtie utilizeaza tehnologia bazata pe utilizarea materialelor care usuca natural (spre exemplu inzestrate cu o afinitate fizico-chimica ridicata fata de vaporia de apa), cu este silica gel. Tehnologia de operare le face potrivite pentru utilizarea in medii unde sunt cerute valori constante ale umiditatii chiar si la temperaturi scazute si valori constante foarte scazute ale punctului de roua (pana la -60°C). Cu aceasta tehnica este posibil sa dezumidificam orice tip de mediu in orice conditii.

 

TFT Dry Air Solutions a dezvoltat gama AD (Air Dry – Aer Uscat) pentru a raspunde nevoilor de dezumidificare la temperaturi scazute (sub 0°C) si valori foarte mici ale umiditatii. Dezumidificatoarele din aceasta gama sunt in mod particular potrivite pentru operare continua in mod stationar si mobil. Pentru a limita consumul energetic rezultat TFT propune solutii integrate cum ar fi Sisteme de Recuperare Caldura capabile sa recupereze pana 70% din caldura generata de echipament pentru a reintra in ciclul de operare, generand economii considerabile.

 

Dezumidificam ca sa salvam bani, timp si resurse. Prezenta umiditatii in aer are o influenta puternica asupra materialelor si poate cauza mucegaiuri, ciuperci, coroziune si cresterea higroscopica a bacteriilor. In procesele de productie din oricare industrie aceste probleme pot avea repercusiuni serioase pe termen scurt sau mediu asupra calitatii produsului final, costurilor de management si mentenanta si planificarii.

Solutiile TFT pentru controlul umiditatii sporesc si mentin ridicate calitatile produsului in toate conditiile de utilizare, crescand eficienta procesului si astfel salvand bani pe termen lung.

Echipamentele noastre, specializate si avansate tehnologic, sunt proiectate pentru a acoperi nevoile fiecarui client si cerintele specifice acestuia.

 

Probleme si aplicatii. Principalele probleme care trebuie tratate sunt coroziunea, condensatia, gheata, continutul higroscopic, ciuperci si mucegaiuri, bacterii, mirosuri neplacute, zone cu umiditate controlata. Aplicatiile dezvoltate sunt specific pentru fiecare din domeniile alimentar, pharma, chimic, depozitare, automotive, electronic, energetic, petrol & gaze, cladiri publice si civile, materii prime si reciclabile, dar si din industria de aparare.

Pentru website-ul furnizorului click aici.


mai multe produse
Produse din aceasta gama
Dezumidificator desicant monobloc, pentru temperaturi foarte joase, capacitate dezumidificare 18.6kg/h sau 77.1 kg/h
Dezumidificator desicant compact cu un singur ventilator, capacitate dezumidificare 0.57...1.1 kg/h
Dezumidificator desicant + circuit frigorific, capacitate dezumidificare 18.2...119.2 kg/h